FengShui som inredningsenergi

Jag har ett annat intresse och det är FengShui. Det är ett sätt att inreda sitt hem i balans och harmoni efter energier och element. När du kommer hem till mig är det självklart hallen du möter först, och givetvis är det så hos oss alla. Vissa kan ha grandiosa entréer med möblemang och annat härligt och andra kan ha något skrubbliknande utrymme. Allt beroende på hur ens boende är.

Det är genom ytterdörren som energin kommer in till hemmet och färdas sedan vidare till de andra rummen för att sedan lämna hemmet genom fönster och springor. Vi får imaginärt föreställa oss ett energiflöde som virvlar omkring hos oss och som går genom väggar och möbler. Om jag som individ känner att jag inte trivs i ett rum eller att rummet upplevs tomt och sterilt kan FengShui energin flöda för fort genom rummet. Det finns inget som dämpar dess fart. Energin ska alltid flöda harmoniskt oavsett om det är i ett rum, korridor eller i ett garage.

Lyfter energin med svärmor

Därför har jag placerat en svärmorstunga i hallen, precis vid en ”energikorsning”. Jag vill att den tillsammans med andra detaljer drar till sig betraktarens blick och får denne att stanna upp och inte bara rusa genom hallen som om den vore något hemskt. Eftersom hallen ligger mitt i lägenheten blir den som en korsning. Jag behöver få energin att virvla uppåt, så att det första min gäst inte ser är toan och sovrummet som angränsar direkt till hallen. Och mitt ”stöd i livet/ familj”-område finns just där, i denna korsning. Och “svärmor” får symbolisera en form av stöd i livet som sträcker sig uppåt med sina långa blad.

Jag gillar att tänka i dessa FengShui-termer när jag inreder här hemma. Inte för att jag kan alla detaljer inom traditionen men jag gillar att man tänker i energi. För som jag ser det är vi och allt omkring oss – energi.

Sat Nam,