Reiki – en djupgående avslappning

För ett par tre eller kanske rent av tio år sedan prövade jag reikihealing för första gången i mitt liv. Tidigare hade jag bara hört talas om det. Och jag fick en djupavslappning ut av dess like. Så djup att till och med mina celler slappnade av vilket möjliggjorde att energier kunde florera fritt i kroppen. Under själva sessionen så tyckte jag att det hände ingenting. Absolut nada. Jag somnade istället för att det var så skönt.

Låg inbäddad med filt och massören spelade lugn musik. Jag kände mig som ett omhändertaget inlindat barn. Men efteråt… jisses vilken reaktion. Och jag min nöt gick på ett arbetsmöte direkt efteråt. Kan idag inte begripa vad det var jag tänkte med. Nu när jag är Reikimaster vet jag vilka reaktioner som kan uppkomma. Kan bara säga att jag fick en, relativt, aggressiv reaktion. Skällde på mina dåvarande fina kollegor – och när jag höll på som värst så insåg jag att det här var nog inte riktigt bra. Givetvis bad jag om ursäkt. Försökte förklara. “Reiki… reaktion”. De skakade på huvudet.

Men det var intressant. Reikimassören hade talat om för mig att en reaktion skulle kunna komma. Efter jobbet la jag mig för att vila. Sov i 5 timmar. Just vid den tiden i mitt liv vågade jag inte pröva någon mer Reiki. Tog många år innan jag la mig på en bänk för att få en välgörande reikibehandling.

Reiki har förmåga att stärka kroppens självläkning och återhämtning. Det är en metod med lätt beröring som arbetar genom kroppens egna subtila energikanaler. Har man en utmattad kropp kan vanlig massage göra ont. Då är Reiki ett gott komplement.

Sat Nam,